Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Μητσοτάκης «ζεσταίνει» τις μηχανές της ΝΔ - Εσωκομματικές κάλπες για 135.000 μέλη και συνέδριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το «κλειδί στη μηχανή» του κόμματος, με αφετηρία τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές που είναι, όπως και να το κάνει κανείς, ένα πρελούδιο ευρύτερης εκλογικής ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού

Μπορεί οι εθνικές εκλογές να αργούν ακόμα και αυτή τη στιγμή οι εσωκομματικές εξελίξεις με την κόντρα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, και στη ΝΔ όμως ξεκινά το εσωκομματικό «ζέσταμα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το «κλειδί στη μηχανή» του κόμματος, με αφετηρία τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές που είναι, όπως και να το κάνει κανείς, ένα πρελούδιο ευρύτερης εκλογικής ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού.

Σήμερα λοιπόν, διοργανώνονται οι εκλογές για ανάδειξη προέδρων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ, αλλά και για την εκλογή συνέδρων για το συνέδριο του Δεκεμβρίου. Κατά πληροφορίες του Reader.gr, στα γαλάζια μητρώα έχουν εγγραφεί 134.802 μέλη, εκ των οποίων το 29% είναι γυναίκες και το 71% άνδρες. Οι νέοι ως 35 ετών είναι το 22% του εκλεκτορικού σώματος, ενώ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι τα νέα μέλη που εγγράφονται για πρώτη φορά στους εκλογικούς καταλόγους είναι το 26% των εκλογέων.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έδωσε τον τόνο και χθες, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, καθώς βρέθηκε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Λαυρεωτική, όπου είχε γίνει σημαντική κινητοποίηση τις προηγούμενες μέρες. Αν αθροίσει κανείς και την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη γαλάζια Τ.Ο. της Παιανίας για τα γενέθλια της ΝΔ στις αρχές του μήνα, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του στο δημαρχείο Περιστερίου που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, είναι σαφές ότι η κινητικότητα είναι έντονη.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά πληροφορίες, θα ψηφίσει ηλεκτρονικά, από το σπίτι του, αξιοποιώντας έτσι αυτή τη δυνατότητα που για πρώτη φορά τη δυνατότητα που παρέχεται στα μέλη της ΝΔ να μην προσέλθουν στην κάλπη, αλλά θα επισκεφθεί και μια Τοπική Οργάνωση, πιθανότατα στο Γαλάτσι, προκειμένου να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία και να μιλήσει με τα μέλη της ΝΔ.

Βεβαίως, το κόμμα της ΝΔ μπαίνει σε εγρήγορση ούτως ή άλλως, με επόμενο σημαντικό σταθμό το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Από εκεί θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ θα κλειδώσει και ο νέος γραμματέας του κόμματος. Για τη θέση ακούγεται έντονα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ενώ θεωρείται σαφές ότι από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει σάλπισμα εσωκομματικής εγρήγορσης με το βλέμμα και στις κάλπες.

Ξανά στον δρόμο

Τις επόμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ξαναβγαίνει στον δρόμο. Μετά την επιστροφή του από το Ριαντ την Τρίτη, όπου θα μιλήσει σε πάνελ με τον Τζον Κερι και τον Τζον Ντεφτέριος, αλλά θα έχει και συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι το πρωί της Τετάρτης για επίσκεψη στη Ρόδο. Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση για την ένταξη του νησιού στην εθνική πρωτοβουλία των GR-eco Islands. Η Χάλκη είναι το πρώτο νησί που εντάσσεται στην εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο τη μετατροπή μικρών νησιών της Ελλάδας σε πρότυπα πράσινης οικονομία, με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Την 28η Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα παρακολουθήσει την παρέλαση το πρωί στους Αρκιούς με τους 2 μόνο μαθητές, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στους Λειψούς, όπου και εκεί θα παρακολουθήσει την παρέλαση των 100 περίπου μαθητών. Και, βεβαίως, αμέσως μετά την επιστροφή του, αναμένεται η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Νέα Δημοκρατία #ΚΙΝΑΛ #εκλογές #συνέδριο

Best of Internet