Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τριήμερο εθνικό πένθος θα βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου η χώρα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Όλο αυτό το διάστημα, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας δεν θα γίνουν οι εργασίες του Κοινοβουλίου. Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Η τελευταία ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ήταν στις 7/10 στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναιότητα για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο, η υγεία της όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και ταχύτατα, τις τελευταίες ώρες και άφησε την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον καρκίνο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 12 Οκτωβρίου, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η Φώφη Γεννηματά είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς ήθελε να παλέψει για τη ζωή της. Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της όμως ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της τρία παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA