Μενού
  • Α-
  • Α+

Πάγωμα των εργασιών της Βουλής γι' αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση στη μνήμη της. Δύο μπουκέτα λουλούδια άφησαν στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά οι συνάδελφοί της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και ο Πρόεδρος της Βουλής εκ μέρους όλων των βουλευτών. 

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της αναστέλλονται γι' αυτή την εβδομάδα οι εργασίες της Βουλής. Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό και αποφασίσαμε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε επίσης ομοφώνως να παγώσει το κοινοβουλευτικό έργο. Η Βουλή σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της ολομέλειας που θα αποφασίσουμε, θα συγκεντρωθούν όλοι να τιμήσουν τη μνήμη μιας αξίας πολιτικού αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά το τεράστιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπυς. 

Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και του ΚΙΝΑΛ από το 2017 η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε με αφοσίωση κι αποτελεσματικότητα σημαντικά υπουργεία πάντα με τη λαϊκή στήριξη να τη συντροφεύει. Αντιλαμβανόμενη το πλήγμα που υπέστη η οικογένειά της από την ανεπανάληπτη τελευταία περιπέτεια της υγείας της οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η σύζυγος και μητέρα τους υπήρξε μια συνάδελφος που όλοι εκτιμούσαμε βαθύτατα και θαυμάζαμε. Πρέπει να της υποσχεθούμε τη δημόσια υγεία και τα μάτια μας.

Στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ εκ μέρους όλων εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου. Και στη συνεδρίαση για να τιμήσουμε τη μνήμη της θα αναδειχθεί όλη η πορεία της στον δημόσιο βίο και η προσπάθειά της για τη βελτίωση της καθημερινότητας του λαού. Τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους όλων των βουλευτών στο έδρανό της αγκαλιάζονται με αυτά που άφησαν οι συνάδελφοί της. Η παρακαταθήκη της είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί. Ας τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη μιας σπουδαίας πολιτικού, μιας αξίας μάνας, μιας αγαπημένης συναδέλφου», αναφέρει ο Κώστας Τασούλας για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA