Μενού
  • Α-
  • Α+

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά από καρκίνο συγκλονίζει. Ολοι ήξεραν τον αγώνα που θα κληθεί να δώσει η ίδια, όταν ανακοίνωνε ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Ολοι φαντάζονταν ότι τα πράγματα αυτή τη φορά θα ήταν σοβαρά και η μάχη με τον καρκίνο θα είναι δύσκολη αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η Φώφη Γεννηματά θα σβήσει έπειτα από 14 μέρες άνισου αγώνα με το θηρίο. 

Οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορούσαν να κρύψουν το σοκ και την οδύνη για το τραγικό νέο, που επιφύλαξε η μοίρα το πρωί της Δευτέρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήρτησε μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά στη σελίδα του στο Facebook και έγραψε έναν λιτό αποχαιρετισμό: «Θα είσαι πάντα κοντά μας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή και δεν μπορούσε να κρύψει την οδύνη του όταν ενημερώθηκε για τη μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter «Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!».

https://twitter.com/a_loverdos/status/1452566792078077958?ref_src=twsrc^tfw

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην Ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους». «Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», ήταν η λιτή ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη στο Twitter.

https://twitter.com/KastanidisHaris/status/1452566932042002436?ref_src=twsrc^tfw

Ο Παύλος Γερουλάνος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία».

https://twitter.com/P_Yeroulanos/status/1452568860272570371?ref_src=twsrc^tfw

Συγκλονισμένος και ο Παύλος Χρηστίδης έγραψε: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας. Σ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA