Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Φώφη Γεννηματά ανακοινώθηκε πως έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10) και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες από τότε που βγήκε στο γυαλί και συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή με το χαμόγελο στα χείλη σα να μην της συμβαίνει τίποτα!

Ηταν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Τρεις ημέρες αργότερα, στις 12 Οκτωβρίου, η ίδια ανακοίνωνε πως «η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε και πριν ακόμη αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, η Γεννηματά είχε κληθεί να σχολιάσει πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια, ο κατώτατος μισθός, τα μέτρα για την πανδημία, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, αλλά και οι προκλήσεις της Τουρκίας.

Οσον αφορά στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά, είχε πει: «Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν. Ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του χτυπά τη μεσαία τάξη και ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση. Τώρα που ανακάμπτει και επιστρέφει η σοσιαλδημοκρατία και οι ιδέες της σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς, τώρα είναι η ώρα για το Κίνημα Αλλαγής να κάνει το βήμα μπροστά και το άλμα που περιμένουμε γιατί μας αξίζει σε αυτή την παράταξη που έχει γράψει ιστορία».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι υποχρεωμένη να τηρήσω το καταστατικό ως πρόεδρος. Αλίμονο αν δεν το έκανα. Οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν και θα μας επιτρέψουν τον πολιτικό διάλογο να τοποθετηθούν όλοι για τις απόψεις τους, για το τι σημαίνει συνεργασίες στον τόπο, τις προγραμματικές μας επεξεργασίες για το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και το αφήγημα που έχω παρουσιάσει. Θέλουμε μια διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις. Θέλουμε να γίνουμε ξανά ελκυστικοί και αυτό προσπαθούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA