Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια συναισθηματική στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριάντ, όπου βρίσκεται, μίλησε στους Ελληνες δημοσιογράφους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, αποκαλύπτοντας μάλιστα και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, πέρα από τις όποιες πολιτικές αντιπαλότητες. Μάλιστα, τόνισε πως είναι λάθος να ξεφεύγουν οι τόνοι στη Βουλή, καθώς πάνω απ' όλα πρέπει να επικρατεί η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Είχαμε πολύ καλή σχέση και έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Ήξερα ότι είχε πρόβλημα, αλλά όχι την έκτασή του. Το αντιμετώπισε με γενναιότητα και θετική ενέργεια. Είχα πει στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την ανάγκη καταλλαγής των παθών με αφορμή την ασθένειά της. Στην αντιπαράθεση μας δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής.

Η ένταση στον πολιτικό διάλογο δεν ωφελεί κανέναν. Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές». 

«Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στη Σαουδική Αραβία»

Ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, στο ανάκτορο Al Yamamah, έδωσε το στίγμα και τις συναντήσεις που είχε: «Βρισκόμαστε σε μια νέα Μέση Ανατολή.

Με τις χώρες αυτές και με τη Σαουδική Αραβία χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας σε επίπεδο οικονομικό και γεωπολιτικό. Οι συνεργασίες αυτές δεν στρέφονται εναντίον τρίτων. Είναι η Τουρκία που αυτοαποκλείεται με τις επιλογές της. Η Ελλάδα θα επιμείνει στην διατήρηση ανοικτών διαύλων με την Τουρκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA