Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είχαμε ένα δικό μας κώδικα επικοινωνίας με τη Φώφη Γεννηματά»

Από το Ριάντ, όπου βρίσκεται για συναντήσεις και συνεργασίες σε επίπεδο οικονομικό και γεωπολιτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σε Ελληνες δημοσιογράφους πρώτα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και έπειτα για τις... αγωνίες της Τουρκίας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά (πηγή: eurokinissi)

Σε μια συναισθηματική στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριάντ, όπου βρίσκεται, μίλησε στους Ελληνες δημοσιογράφους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, αποκαλύπτοντας μάλιστα και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, πέρα από τις όποιες πολιτικές αντιπαλότητες. Μάλιστα, τόνισε πως είναι λάθος να ξεφεύγουν οι τόνοι στη Βουλή, καθώς πάνω απ' όλα πρέπει να επικρατεί η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Είχαμε πολύ καλή σχέση και έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Ήξερα ότι είχε πρόβλημα, αλλά όχι την έκτασή του. Το αντιμετώπισε με γενναιότητα και θετική ενέργεια. Είχα πει στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την ανάγκη καταλλαγής των παθών με αφορμή την ασθένειά της. Στην αντιπαράθεση μας δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής.

Η ένταση στον πολιτικό διάλογο δεν ωφελεί κανέναν. Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές».

«Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στη Σαουδική Αραβία»

Ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, στο ανάκτορο Al Yamamah, έδωσε το στίγμα και τις συναντήσεις που είχε: «Βρισκόμαστε σε μια νέα Μέση Ανατολή.

Με τις χώρες αυτές και με τη Σαουδική Αραβία χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας σε επίπεδο οικονομικό και γεωπολιτικό. Οι συνεργασίες αυτές δεν στρέφονται εναντίον τρίτων. Είναι η Τουρκία που αυτοαποκλείεται με τις επιλογές της. Η Ελλάδα θα επιμείνει στην διατήρηση ανοικτών διαύλων με την Τουρκία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Φώφη Γεννηματά #ΚΙΝΑΛ #Σαουδική Αραβία #Τουρκία

Best of Internet