Μενού
  • Α-
  • Α+

Για κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σε μια απρόκλητη επίθεση που ήρθε να ταράξει τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Εντύπωση προκάλεσε και η εκβιαστική στάση του τούρκου ΥΠΕΞ προς τις ΗΠΑ ενόσω βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Τούρκος διπλωμάτης προχώρησε σε μια αναίτια επίθεση στον Νίκο Δένδια, καθώς όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο ο τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε προκλητικά: «στην ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο». 

Εντύπωση προκάλεσε δε και η εκβιαστική στάση του Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ ενόσω βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών. «Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35». 

Ο εκνευρισμός της Αγκυρας είναι έκδηλος το τελευταίο διάστημα και μόνο έκπληξη δεν προκαλούν οι αντιδράσεις των Τούρκων για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή, απομονώνοντας ολοένα και περισσότερο τους Τούρκους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA