Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση κατά του Mάρκ Ζούκερμπεργκ εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή τη μετονομασία του Facebook σε Meta. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πως του... έκλεψε την ιδέα. 

Διαβάστε ακόμη: Facebook: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε κι επίσημα τη μετονομασία του σε Meta

Ο κ. Βαρουφάκης καταγγέλλει σε ανάρτησή του στο Twitter πως υπάρχει ήδη ιστοσελίδα με την ονομασία Μeta και συγκεκριμένα η metacpc.org, η οποία ανήκει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού. Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη: «Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο».

https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/1453844606437797908?ref_src=twsrc^tfw

Σε άλλη του ανάρτηση στα αγγλικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Ο Ζάκερμπεργκ “δανείστηκε” το meta μας, για να κάνει re-brand στο Facebook. Νωρίτερα, “δανείστηκε” το όνομα του κινήματός μας, DIEM, για να κάνει re-brand στο κρυπτονόμισμά του το Libra. Τι θα ακολουθήσει;»

https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/1453842177537228803?ref_src=twsrc^tfw

Το Facebook γίνεται «Meta»

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (28/10), ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε στην ετήσια εκδήλωση «Connect» τις αλλαγές που έρχονται στον κολοσσό τεχνολογίας. Το Facebook θα ονομαστεί Meta ενώ οι αλλαγές δεν αφορούν το πως συνδέει τον κόσμο στο διαδίκτυο για να μιλήσει με τους φίλους του ή να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους που ακολουθεί, αλλά για να ζήσει την επόμενη μέρα της οικιακής (και όχι μόνο) ψυχαγωγίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA