Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μπλούζα η οποία ανέγραφε το σύνθημα «Οπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ  πίπτει ξύλο. ΝΔ», εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζιδη, προκειμένου να καταγγείλει και συμβολικά την κυβέρνηση για αστυνομική βία, σε συνέχεια των καταγγελιών της ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό κατά τη συμμετοχή της τις προηγούμενες ημέρες σε πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα

«Εάν έχουν το θράσος να χτυπούν ασύστολα μια βουλεύτρια που έχει δηλώσει την ταυτότητα της, τι μπορούν να κάνουν στους άλλους ανθρώπους; Ο παρτενέρ μιας πολύ κακής κυβέρνησης είναι πάντα μια εξίσου κακή αστυνομία. Ρωτώ ζούμε σε μια εμπόλεμη ζώνη; Και απαντώ, ναι. Πλέον ζούμε σε μια ζώνη πολέμου γιατί ζούμε σε μια χώρα που τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι πάντα αυτονόητα», σχολίασε από το βήμα της Βουλής και κατηγόρησε την αστυνομία ότι συμπεριφέρεται ως «μπαχαλακιας» και την κυβέρνηση ότι πάει να δημιουργήσει νέο διχασμό. 

Ο προεδρεύων, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πάντως ενημέρωσε πως υπήρξε επικοινωνία της βουλευτού με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Απατζιδη ενημερώθηκε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ  και συνεπώς δεν υπήρξε αδιαφορία για το συμβάν. 

Την αμφίεση και την κίνηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 στην αίθουσα της Ολομέλειας, σχολίασε αιχμηρά από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. 

«Το βήμα της Βουλής είναι το βήμα της χώρας που οι πολιτικές δυνάμεις, στην αντιτροσωπευτική μας δημοκρατία, διατυπώνουν απολύτως ελεύθερα τις απόψεις τους και είναι σεβαστές. Από εκεί και πέρα θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για την εκπομπή μηνυμάτων πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου, είτε με τη χρήση τεχνικών μέσων, είτε με τη χρήση πανό, είτε με τη χρήση αναγραφόμενων συνθημάτων. Να είμαστε προσεκτικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός επιδεικνύουν άμεσα  αντανακλαστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA