Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θέλουμε μια Αστυνομία πιο διαφανή, πιο κοντά στον πολίτη, με περισσότερα μέσα, με εκπαιδευμένους αστυνομικούς, μια Αστυνομία που ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει η Νέα Δημοκρατία, αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβασή του, χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αστυνομία, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι αποτυπώνουν τη φιλοσοφία που διαπνέει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την αστυνομία, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της διεθνή πρακτική ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον πολίτη, με αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της και με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών. Επίσης, είναι μέτρα που δίνουν έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση, «ώστε να έχουμε αστυνομικούς που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσιμες καταστάσεις, με τον τρόπο που πρέπει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι θα δοθούν περισσότερα εργαλεία και εφόδια στους αστυνομικούς, «για περισσότερες δυνατότητες» και θα υπάρξουν και μέτρα για περισσότερη διαφάνεια, δηλαδή «κάμερες στους αστυνομικούς ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να μπορούν πολύ εύκολα να εξετάζονται όλα τα περιστατικά τα οποία η κοινή γνώμη θέλει να εξεταστούν». Παράλληλα θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων, με «περισσότερο κόσμο και στο κέντρο επικοινωνίας, για να μπορούν να αντιμετωπίζονται περισσότερα και πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA