Μενού
  • Α-
  • Α+

Τελικά έχει ή όχι ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Η αφορμή γι' αυτό το ερώτημα ήταν όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και οι διευκρινίσεις που ακολούθησαν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Στο μεταξύ, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τους εμβολιασμούς

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο για όλους: Πώς κλείνουμε ραντεβού από Παρασκευή, πώς κινούνται οι ανεμβολίαστοι από Σάββατο με τα νέα μέτρα

Αρχικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για να μπει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά του εμβολιασμού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το θέμα, ανέφερε ότι ξεκίνησε η συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο για τον οποίο καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι έπειτα από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς. 

Λίγη ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου». Σημείωσε ακόμη ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική. Στο μεταξύ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε για τους εμβολιασμούς ότι τις τρεις τελευταίες μέρες υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία αφού προχθές κλείστηκαν 20.000 ραντεβού και χθες κλείστηκαν 15.000. Παράλληλα έχουν κλειστεί τις δυο τελευταίες μέρες πάνω από 65.000 ραντεβού για τρίτη δόση ενώ και τα σημερινά ραντεβού πηγαίνουν πολύ καλά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA