Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αναμένονται και σήμερα (μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 μολύνσεων) να είναι κοντά στα 6.000. Η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου (μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων) ήταν η τρίτη συνεχόμενη σε μία ημέρα για την πανδημία του κορονοϊού και σε αυτή συζητήθηκε το θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό που ανακοινώθηκε την Τρίτη (2 Νοεμβρίου) και το οποίο περιλαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, προσέλευση για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σχεδόν παντού με τεστ και μεγαλύτερα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα επιδημιολογικά μοντέλα που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον πέντε δύσκολες εβδομάδες και απέχουμε πολύ από την κορύφωση της πανδημίας. Χθες κατεγράφη ρεκόρ κρουσμάτων, 6.700 ανακοινώθηκαν, ενώ και σήμερα θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα, και θα είναι πάνω από 6.000.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κινηθεί σε ένα τρίπτυχο μέτρων που περιλαμβάνει αυστηροποίηση ελέγχων και αυξημένο τέστινγκ στους ανεμβολίαστους, ενισχυτική, τρίτη, δόση σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και θωράκιση του ΕΣΥ. Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, όπως είναι το μήνυμα που στέλνεται σε κάθε τόνο είναι ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown και στέρηση ελευθεριών για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έχει εμβολιαστεί.

Στο πλάνο, όπως εξήγησε σήμερα το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν περιλαμβάνεται επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σε ότι αφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, περισσότερες διευκρινίσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες που θα εκδοθούν και οι σχετικές ΚΥΑ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA