Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαρωτικούς ελέγχους αναμένεται να κάνουν από το ερχόμενο Σάββατο οι αρχές, καθώς είναι σαφές στην κυβέρνηση ότι η θέσπιση νόμων και κανονισμών δεν έχει καμία σημασία, αν δεν ελέγχεται και η τήρηση και εφαρμογή των όσων έχουν προβλεφθεί. Έτσι, χθες το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου συνεκλήθη σχετική σύσκεψη με υπουργούς και επικεφαλής ελεγκτικών μηχανισμών.

Ούτως ή άλλως, το ζήτημα είναι ότι οι νέες προβλέψεις και το νέο τοπίο, είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του πεδίου ελέγχου, με αποτέλεσμα οι κρατικές αρχές να πρέπει να συντονιστούν, προκειμένου να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, με βάση του διαθέσιμους πόρους.

Συμμετέχων στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, προειδοποιεί μέσω του Reader ότι «θα πέσουν κεφάλια», προς παραδειγματισμό, μιας και στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει πως, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, και αυτό παρά τη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών. Ελέγχους θα διενεργούν 8.000 αστυνομικοί σε 1.900 κλιμάκια σε όλη τη χώρα, ενώ τα κλιμάκια θα είναι μικτά, 10-15 ατόμων και με στελέχη της Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης. Ειδικά στην περιφέρεια μάλιστα ελέγχους θα διενεργούν και αστυνομικοί από άλλες περιοχές, για να αποφεύγεται η...εντοπιότητα των ελεγχόντων.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι τομείς προτεραιότητας που επισημάνθηκαν στη σύσκεψη είναι η νυχτερινή διασκέδαση, οι εξωτερικοί χώροι εστίασης και τα μαγαζιά του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και μια shortlist με 50 πρώτους στόχους, επιχειρήσεις δηλαδή που έχουν βεβαρυμένο «ιστορικό» και είναι υπότροπες, οι οποίες θα πρέπει να περιμένουν...επίσκεψη. Ακόμα, από το Σάββατο θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς και σε όσους επιχειρηματίες διατηρούν χώρους με νάιλον και μουσαμάδες και τους λειτουργούς ως «μικτούς», δηλαδή δίνοντας πρόσβαση και σε μη εμβολιασμένους πολίτες. Οι «καμπάνες», δε, είναι εξαιρετικά βαριές, με πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 μέρες «λουκέτο» ήδη από την πρώτη παράβαση.

Τις επόμενες μέρες, παράλληλα, θα έρθει και η πλατφόρμα, η λεγόμενη «μαύρη λίστα», στην οποία θα αναρτώνται τα καταστήματα που έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις και έχουν δεχθεί αυστηρή «καμπάνα», σε μια προσπάθεια «παραδειγματισμού» άλλων επιχειρηματιών, αλλά και ενημέρωσης των πολιτών. Ήδη, στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν στοιχεία για επιχειρήσεις που είναι συστηματικά παραβάτες και αυτό θα το μάθουν και οι πολίτες εντός των επόμενων ημερών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA