Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση «καρφί» να μπει τέλος στις διχαστικές αναφορές στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν καταγγείλει την παρουσία των Ζήση Τζηκαλάγια και Μαρίας Αντωνίου σε εκδηλώσεις στο Γράμμο και το Βίτσι, ζητώντας εξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Γεραπετρίτης κατά Τσίπρα: Να κοιτάξει τον εναγκαλισμό αντιεμβολιαστών από το κόμμα του πριν μιλήσει για διχασμό

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνει πως η Βουλή, η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις εκδηλώσεις στον Γράμμο και στο Βίτσι και ξεκαθαρίζει πως η παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια και της Διευθύντριας του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, Μαρίας Αντωνίου, στις αντίστοιχες εκδηλώσεις δεν έγινε με την βουλευτική ή την κομματική τους ιδιότητα, αλλά παραβρέθηκαν ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών.

«Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, κάθε διχαστική αναφορά στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου θα πρέπει να εκλείψει διότι δεν προάγει την εθνική συμφιλίωση και την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας. Στο θρησκευτικό μνημόσυνο των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτικών, το οποίο διοργανώνεται, επί πολλά έτη, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην περιοχή Βίτσι της Π.Ε. Καστοριάς, συμμετέχουν οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε άλλες εκδηλώσεις. Ανέκαθεν σε αυτές τις εκδηλώσεις παρίσταντο τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, χωρίς να εκπροσωπούν κόμμα, τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί σχετικό ζήτημα», σημειώνει στην απάντησή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφορικά με τον κ. Τζηκαλάγια και την κ. Αντωνίου, δε, προσθέτει τα εξής: «Ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κυρία Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς και νυν διευθύντρια του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο, με  τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA