Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθε συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «έκοψε» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας. «Όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας το εννοώ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown

Ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν και τον σχετικό προγραμματισμό για τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας. «Το λέω για να κάνετε τον προγραμματισμό σας. Στο τέλος της θητείας θα ζητήσουμε από τους πολίτες να συνεχίσουμε το έργο μας», ανέφερε στη συνεδρίαση της ΚΟ. Υπενθυμίζεται πως και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Οκτωβρίου ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Lockdown 

Στην πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης της ΚΟ που έγινε σε βαρύ κλίμα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα. «Επιτέλους η Κ.Ο. συνεδριάζει δια ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά όπως συνέβαινε τόσο καιρό και δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την επιλογή ορισμένων συναδέλφων να καθίσουν σε συγκεκριμένα έδρανα. π.χ. ο υπουργός Εργασίας κάθεται εκεί που κάθεται παραδοσιακά το ΚΚΕ», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπά όλη την Ευρώπη και με απώλειες. Το εμβόλιο που έχουμε στην διάθεσή μας κάνει την διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Επιτρέπει στους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί να κινούνται πιο ελεύθερα. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, περιέγραψε τους εξής άξονες: 

  • Δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα 
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς. 
  • Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Χρήσιμο εργαλείο τα τεστ για να έχουμε επιδημιολογική εικόνα της χώρας. 
  • Τρίτη επιλογή η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, είπε, για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα υγείας της χώρας. Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την εξουσιοδότηση από μένα για να καλυφθούν τα κενά. 
  • Και τέλος, τέταρτη επιλογή είναι η συνέχιση της προσπάθειας της ενίσχυσης των εμβολιασμών. Η προσπάθεια θα λήξει με τον εμβολιασμό. Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα κύμα εμβολιασμών.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA