Μενού
  • Α-
  • Α+

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είχε εξαπολύσει επίθεση από το βήμα της Βουλής το Δεκέμβριο του 2020 κατά των εμβολίων έναντι του κορονοϊού αλλά και μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ενα χρόνο σχεδόν μετά και ενώ διανύουμε τη δυσκολότερη φάση της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων και τη συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ να είναι ανεμβολίαστοι, ο αρχηγός του 5ου κοινοβουλευτικού κόμματος, κλείνει ξανά το μάτι στους αντιεμβολιαστές

Επιλέγοντας να συνεχίσει μία επικίνδυνη πολιτική προσέγγιση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού επαναφέρει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες περί χιλιάδων νεκρών από παρενέργειες των εμβολίων στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κατά δήλωσή του παραμένει ανεμβολίαστος και δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τις «υπεράριθμες παρενέργειες των εμβολίων», που ευθύνονται για το θάνατο περισσότερων από 28.000 Ευρωπαίων πολιτών!

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην ερώτηση του, έχει πληροφορηθεί από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ «EudraVigilance», του συστήματος «που έχει σχεδιαστεί για την καταγραφή των πιθανολογούμενων παρενεργειών φαρμάκων (ή συναφών σκευασμάτων) που αναφέρονται κατά τη διάρκεια της προεγκριτικής και μετεγκριτικής τους φάσης, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, είχαν καταγραφεί 28.103 θάνατοι και 2.637.525 παρενέργειες, μετά τον εμβολιασμό κατά του ιού “COVID 19”, ενώ αναφέρεται ότι oι μισές περίπου παρενέργειες εκ των ανωτέρω είναι σοβαρές, δηλαδή ένας αριθμός περί τις 1.249.109!»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος καταλήγει στο αυθαίρετο και επικίνδυνο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια είναι «αμφίβολης αποτελεσματικότητας» κάνοντας λόγο για μεγάλης επικινδυνότητας σκευάσματα. «Επειδή τα προηγούμενα αριθμητικά μεγέθη είναι τεράστια για να καταγραφούν ως ‘απλές’ διαχειρίσιμες παρενέργειες ενός σκευάσματος φαρμακοβιομηχανίας που χορηγείται μαζικά στον πληθυσμό της πατρίδας μας, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, το γιατί η κυβέρνηση της χώρας δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία και εμμένει στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των Ελλήνων με ένα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και σίγουρα, μεγάλης επικινδυνότητας σκεύασμα εμβολίου».

Νωρίτερα, η Ελληνική Λύση είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή κατακεραυνώνοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη μαζική αποστολή μηνυμάτων στους ανεμβολίαστους εγείροντας θέματα νομιμότητας. Με βασικό επιχείρημα την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υπογράμμιζε ότι «η καθημερινή όχληση των πολιτών με βομβαρδισμό μηνυμάτων ‘sms’ είναι εύλογο να προκαλέσει αναστάτωση, άγχος και ανησυχία στους πολίτες, γεγονός το οποίο έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη σε αντίστοιχες περιπτώσεις τηλεφωνικής όχλησης πολιτών από διάφορες εισπρακτικές εταιρείες».

Στο ίδιο αντιεμβολιαστικό πνεύμα είχαν προηγηθεί κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με θέμα την «Αλλαγή διάγνωσης από τα νοσοκομεία για ασθενείς με παρενέργειες από το εμβόλιο», τις «Παρενέργειες εγκεκριμένων εμβολίων σε εμβολιασθέντες» και τη διεξαγωγή εμβολιασμών με το εμβόλιο της Pfizer «χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση των Ευρωπαϊκών Αρχών». Μάλιστα, στην τελευταία ερώτηση οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης σημείωναν ότι «ο εμβολιασμός αυτός με το ως άνω εμβόλιο στην Ελλάδα διεξάγεται χωρίς να τηρούνται βασικές προϋποθέσεις κυκλοφορίας και χρήσης φαρμάκων ή/και εμβολίων, που είναι, ή ενδεχομένως είναι, γενετικά τροποποιημένοι-μεταλλαγμένοι οργανισμοί», προσθέτοντας: «Είναι σαφές ότι εγκυμονούνται ενδεχόμενα σοβαροί κίνδυνοι για την ατομική υγεία πολιτών, ειδικά όσων έχουν παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή περιστατικά αναφυλαξίας, και κατ’επέκταση για τη Δημόσια Υγεία». 

Στο μεταξύ, η αντιεμβολιαστική ρητορική του Κυριάκου Βελόπουλου εκφράζεται δυναμικά και μέσω των social media με την Ιερά Σύνοδο και τους μητροπολίτες,, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του εμβολιασμού, να έχουν μπει τελευταία στο στόχαστρό του. «Βλάσφημοι, ιερόσυλοι, αντίχριστοι όλοι», είναι οι χαρακτηρισμοί, που αποδίδει στους ιεράρχες, που υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία μέσω του εμβολιασμού, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η κυβέρνηση «μαγειρεύει» τα κρούσματα και διαθέτει σε υψηλές τιμές τα rapid test, που είναι κατά τον ίδιο επισφαλή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA