Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρωτοφανής επίθεση που έκανε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ινγκερμποργκ Μπέουχελ, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η αποστομωτική απάντηση που της έδωσε ο ίδιος, με την οποία έβαλε τέλος στο επεισόδιο που ήθελε να προκαλέσει. Για την Ολλανδή δημοσιογράφο, Ινγκερμποργκ Μπέουχελ και την επιθετική ερώτησή της στον πρωθυπουργό, με την οποία προσέβαλε τη χώρα μας, τοποθετήθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που επιτέθηκε στον Μητσοτάκη και προσέβαλε τη χώρα

«Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν βρισκόταν σε κατάσταση αντικειμενικής ενημέρωσης με σκοπό να ενημερώσει το κοινό. Έχει ένα παρελθόν στην Ελλάδα, άρα αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Δεν ήταν μια ερώτηση καθαρά δημοσιογραφική, αλλά έχει μέσα και το στοιχείο της εμπάθειας, της δικής της σύγκρουσης συμφερόντων, του δικού της θέματος, αφού έχει κατηγορηθεί για παράνομη φιλοξενία μετανάστη στην χώρα μας. Υπάρχουν κάποια θέματα εθνικής κυριαρχίας και νόμοι στην χώρα που δεν μπορεί να παραβιάζει κανείς» τόνισε η ίδια. 

Και συμπλήρωσε: «Αυτή ήταν καθαρά προσωπική επίθεση που δεν επιτρέπεται από κανέναν κώδικα δεοντολογίας. Πάρα πολλοί έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν θέσει αυτό το ζήτημα, το οποίο προφανώς ανακυκλώνεται επειδή κάποιες ΜΚΟ λένε διάφορα πράγματα στο εξωτερικό ακριβώς επειδή τους αφαιρέθηκαν προνόμια που είχαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υιοθετήσει ως δημοσιογράφος οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία. Ο δημοσιογράφος έρχεται και ρωτάει, ακόμα και με κάποια ένταση. Δεν μπορεί να λέει ότι σας εγκατέλειψαν και αναγκάζεστε να καταφεύγετε σε αυτές τις πρακτικές. Έχει αποδείξεις αυτή η κυρία, πώς το παίρνει σαν δεδομένο;».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε πως χωρίς αμφιβολία η επίθεση αποτελεί προϊόν καταγγελιών από ΜΚΟ, καθώς, όπως είπε, πριν τον κ. Μητσοτάκη είχαν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. «Τώρα υπάρχει νόμος που λέει ότι αν μια ΜΚΟ με σκάφος της θελήσει να προχωρήσει σε έρευνα και διάσωση στην περιοχή των ελληνικών χωρικών υδάτων, η επιχείρηση τίθεται υπό τον έλεγχο και τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος». Δεν απαγορεύεται, πρόσθεσε η κυρία Βούλτεψη, κάποιος ιδιώτης αν κινδυνεύει κάποιος να τον βοηθήσει, αλλά πρέπει να ειδοποιείται το Λιμενικό.

«Εδώ το κρίσιμο μέγεθος είναι το τι λέει ο νόμος του κράτους. Δεν μπορεί να είσαι σε ένα κράτος και να παραβιάζεις τους νόμους του και μετά να πηγαίνεις να κάνεις και επίθεση στον πρωθυπουργό του κράτους και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έφερε τον νόμο και τον ψήφισε».

Επιπλέον, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεργασία από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών στο μεταναστευτικό. «Ακόμα και με τις χώρες που είναι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μπορεί να συζητάς 5 μήνες για να πάρουν 5 ασυνόδευτα. Ακόμα όμως και χώρες που συμφωνούν, έχουν δυστοκία. Η Ολλανδία το ίδιο, ειδικά τους τελευταίους μήνες που έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Γερμανία είναι μια χώρα που έχει βοηθήσει, έχοντας πάρει πολλά παιδιά αλλά και 1.000 άτομα οικογένειες με περίπου 600 παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Συνέχισε λέγοντας, πως είναι ένας κατάλογος 13 χωρών που συνεργάζονται, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Γαλλία, που συνεπάγεται ότι οι μισές χώρες της Ε.Ε. αρνούνται να συμμετέχουν στη λύση του μεταναστευτικού. «Αυτό γίνεται γιατί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση τους το επέτρεψε. Στο μεταναστευτικό επειδή δεν έχουν βρει λύση, μιλούν για βοήθεια σε εθελοντική βάση, επομένως δεν είναι υποχρέωση όλων να συμμετέχουν σε ένα πρόβλημα που είναι δικό τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA