Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του, Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, στα πλαίσια της θεσμικής επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα, κατηγορώντας την Ελλάδα για pushbacks μεταναστών. Μιλώντας στον Alpha, εξηγεί ότι αν ήταν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα έλεγε τα ίδια και μάλιστα έχει κάνει και παρόμοια ρεπορτάζ στη γείτονα χώρα. 

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες» δηλώνει η Ολλανδή δημοσιογράφος στον Alpha, προσθέτοντας πως «ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ». «Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστηρίζει η Μπεουχέλ. «Αλλά αυτά τα ξέρω. Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία», σημειώνει. Ερωτηθείσα και για την υπόθεση του φιλοξενούμενού της, «δεν ήτανε ποτέ παράνομος» απάντησε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Ολλανδή δημοσιογράφος συγκεντρώνει τα ελληνικά φώτα της δημοσιότητας, καθώς πριν από λίγους μόλις μήνες, στις 13 Ιουνίου, συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως μετέδιδε σχετικά η «Guardian», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ετών, υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, λόγω της πανδημίας.

Αιτία της σύλληψής της αποτέλεσε το γεγονός ότι η Μπέουχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην Ύδρα, τον «Φ»., έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο το αίτημά του να έχει λάβει έγκριση. Η Ολλανδή δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερη, αλλά η σύλληψή της, που ήρθε μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με τη διαμονή του 23χρονου Αφγανού στο σπίτι της, απασχόλησε την κοινή γνώμη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως περιέγραφε η ίδια, γνώρισε τον «Φ.», τον 23χρονο Αφγανό το 2018 σε δομή της Μαλακάσας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ και αμέσως εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη και την ευγένειά του, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην ελληνική διοίκηση για «γραφειοκρατικά εμπόδια» στην προσπάθεια του νεαρού Αφγανού να εξασφαλίσει άσυλο στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA