Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή της Ναταλίας Γερμανού να καλέσει στην εκπομπή της τον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να είναι ένας από αυτούς που πήραν θέση. Μάλιστα στα σχόλιά του απάντησε ο ίδιος ο διασώστης προσφύγων, οδηγώντας τους σε έναν έντονο διάλογο μέσω twitter. Στον απόηχο του επεισοδίου μεταξύ της Ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέουχελ και του Έλληνα πρωθυπουργού, η Ναταλία Γερμανού, κάλεσε τον Έλληνα διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος έχει δεχθεί επιθέσεις ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη λόγω του ότι αναφέρεται σε βίαιες επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρτώντας σχόλιο του δημοσιογράφου, Γιώργου Τετράδη, ουσιαστικά πήρε θέση: «Ανεβάζω την απάντηση του @GeorgeTetradis δημοσιογράφου με μεγάλη σταδιοδρομία σε όλες τις «προοδευτικές» εφημερίδες και κυρίως γνωστός από την «Ελευθεροτυπία» στην @CorinaVasilopou για την σημερινή εμφάνιση του @Iasonas_Apost στην @nataliagermanou πείτε τον και αυτόν «εθνίκι»…», έγραψε ο υπουργός.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1459971383761457167?ref_src=twsrc^tfw

Στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: 

  • «Ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3 διεθνείς συνθήκες ,Unclos, Solas, SAR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενέργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση». 
  • «Κύριε Αποστολόπουλε προφανώς όλες οι Συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε δεν ψηφίστηκαν για την περίπτωση της οργανωμένης χρήσης των μεταναστών ως εργαλείο πολιτικής δια της μαζικής εισβολής τους αλλά για τα ναυτικά ατυχήματα και την τυχαία μεμονωμένη περίπτωση». 
https://twitter.com/Iasonas_Apost/status/1459981551354224647?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1460110592887476229?ref_src=twsrc^tfw

Πάντως ο υπουργός με νέα ανάρτησή του πήρε θέση στην επιλογή της παρουσιάστριας να καλέσει τον Ιάσονα Αποστολόπουλο γράφοντας: «Η Ναταλία Γερμανού είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ο δε αείμνηστος πατέρας της από τις πιο συγκλονιστικές πένες των τελευταίων δεκαετιών και με ήθος! Δεν χρειάζεται λοιπόν κανενός την άδεια για να αποφασίσει ποιον θα καλέσει. Προς άρση παρεξηγήσεων».

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1460124241551052801?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA