Μενού
  • Α-
  • Α+

Υστερα από τον Θάνο Πλεύρη και ο Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα, αύριο, Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επίταξη ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως τόνισε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σήμερα το βράδυ (15/11) αναμένονται οι απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους και αν δεν έχει καλυφθεί η ζήτηση αύριο το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για επίταξη υπηρεσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΕΣΥ ήρθε σε επίπεδα που έχουν ισχυρότερα της Ελλάδας κράτη. Τόνισε ακόμα ότι βρέθηκαν οι πόροι για να στηριχθούν οι πολίτες και η κοινωνία και από την στιγμή που ήταν διαθέσιμος ο εμβολιασμός η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει την λειτουργία της κοινωνίας. «Η χώρα δεν μπορούσε να μείνει κλειστή εσαεί» είπε χαρακτηριστικά.

Για την επιδημιολογική κατάσταση είπε ότι είναι επιβαρυμένη και το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το όπλο μας είναι το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Οικονόμου. Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί η μέριμνα μέσω ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί. Επανέλαβε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Όπως προαναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, ουσιαστικά αποκάλυψε ότι είναι θέμα ωρών να φύγουν τα πρώτα φύλλα επίταξης. Συγκεκριμένα όπως είπε μιλώντας στο Open, σήμερα ή αύριο (16/11) ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

Εάν υπάρχει ανάγκη, εν συνεχεία θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. «Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες για κορονοϊό αλλά και non Covid περιστατικά έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και πλήρης σχεδιασμός και στην Αθήνα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA