Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απειλεί με ένταση στη Μεσόγειο. Ο Φουάτ Οκτάι βρίσκεται στην Κύπρο. Από εκεί δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις γεωτρήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, υποστήριξε πως οι Ελληνοκύπριοι ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να κάνουν μονομερείς γεωτρήσεις και είπε ότι δεν θα τους αφήσουν μόνους. «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις από εκεί που τις αφήσαμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην Ανατολική Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φουάτ Οκτάι

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν και αφορούσαν μεταξύ άλλων την παρουσία του στην προεδρία της χώρας. Ο Ερντογάν παράλληλα έκανε αναφορά στην Τροία αλλά και το έργο του Ομήρου, την Ιλιάδα ενώ ανακοίνωσε με στόμφο πως η νέα γέφυρα στα Δαρδανέλια θα είναι έτοιμη δύο μήνες νωρίτερα. Αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή για να... τάξει ακόμη καλύτερες ημέρες στους Τούρκους, παρότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

«Η Ιλιάδα εξηγεί έναν αγώνα, που τα ίχνη του φτάνουν στο σήμερα. Ως έθνος με αυτοπεποίθηση, έχουμε εργαστεί και εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε, να κρατήσουμε ζωντανή και να μεταφέρουμε στο μέλλον κάθε αξία που υπάρχει σε αυτή τη γη, χωρίς να παγιδευτούμε σε κανένα σύμπλεγμα» είπε και χαρακτήρισε την Τροία ως «το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί κι εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA