Μενού
  • Α-
  • Α+

Για μία ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιτέθηκε στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022 και αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο θέμα των S-400 και F-16. «Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε επίμονοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της "ΤΔΒΚ" στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Διαβάστε ακόμη: Φουάτ Οκτάι: «Οποιος γυρεύει περιπέτειες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα λάβει απάντηση»

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Τι δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, δήλωσε ότι: «Οι S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως τα S-300 χρησιμοποιούνται εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από εμάς», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί αποθήκευση του συστήματος ή πραγματική ενεργοποίηση.

Μιλώντας για την προμήθεια των μαχητικών F-16, ο Ακάρ δήλωσε: «Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, φυσικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής που βρίσκεται».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις. «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA