Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο. Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στην Downing Street, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει με τον Βρετανό ομόλογο του μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό ενόψει του 2022, αλλά κυρίως την από κοινού εξεύρεση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδος- Βρετανίας στους παραπάνω τομείς.

Σημαντικό ζήτημα στο τετ α τετ του με τον κ.Τζόνσον θα αποτελέσει για τον κ. Μητσοτάκη και η επαναφορά, από την πλευρά της χώρας μας, του αιτήματος στο ανώτατο επίπεδο για την επιστροφή των Γλυπτών τού Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά στις δύο κυβερνήσεις και ότι πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια. Θα τονίσει, δε, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μπει σε έναν καλή τη πίστει διάλογο με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA