Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ingeborg Beugel είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο που μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και προσέβαλε τη χώρα μας για τα pushbacks. Είναι η δημοσιογράφος που εμφανίστηκε ως ακτιβίστρια, είχε έντονο διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Η ίδια έμενε μόνιμα στην Υδρα και από το νησί ασκούσε τα δημοσιογραφικά της καθήκοντα, μέχρι που ανακοίνωσε - μέσω συνέντευξής της στην ολλανδική διαδικτυακή εφημερίδα nu.nl, ότι θα φύγει από τη χώρα μας επειδή δέχεται επιθέσεις και απειλές

Προτού, όμως, φύγει η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο, εμφανίστηκε στο Πολυτεχνείο, πήρε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και η παρουσία της εκεί δεν πέρασε απαρατήρητη. Η Ingeborg Beugel, μάλιστα, έδωσε νέα συνέντευξη στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας όσα είχε δηλώσει και τα προηγούμενα 24ωρα. Είπε, δηλαδή, ότι δεν νιώθει ασφαλής στην Ελλάδα. Τόνισε ξανά η Ινγκεμποργκ Μπέουχελ ότι της πετούν πέτρες στον δρόμο και ότι την συμβουλεύουν να φύγει από την Ελλάδα, διότι στη χώρα μας κινδυνεύει. 

Το Anadolu, μάλιστα, σημειώνει ότι: «Η κυρία Μπέουχελ μάς είπε ότι, ύστερα από το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν με ένταση τις επιθέσεις που δέχεται η Μπέουχελ και παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες αυτών των ενεργειών εις βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, οι RSF κρίνουν ότι "είναι απαράδεκτο το να αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια δημοσιογράφος υφιστάμενη φραστική και σωματική βία"».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1461102571167358979?ref_src=twsrc^tfw

Ingeborg Beugel: Γιατί φεύγει από την Ελλάδα η Ολλανδή δημοσιογράφος

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ingeborg Beugel, είχε δώσει νωρίτερα συνέντευξη στην ολλανδική nu.nl. Σε αυτή τη συνέντευξη είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την Ελλάδα προσωρινά η δημοσιογράφος Ingeborg Beugel, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ερώτησή της προσβάλλοντας την Ελλάδα συνολικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και με δηλώσεις της σε ολλανδικό Μέσο κάνει λόγο για απειλές που δέχθηκε μετά το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα και το έκανα» αναφέρει στο nu.nl και αποκαλύπτει πως δέχθηκε επίθεση από άγνωστο στον δρόμο έπειτα από επίσκεψή της σε μαγαζί, ενώ φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο. «Ενας άνδρας μου πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο και με προέτρεψε να πάω στην Τουρκία. Η πέτρα με βρήκε στο μέτωπο. Επαθα σοκ και άρχισα να τρέχω προς το σπίτι μου» είπε χαρακτηριστικά η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα η Μπέουχελ είναι σίγουρο ότι θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα: «Η ζωή μου είναι στην Ελλάδα και έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω» λέει η ίδια.

Στη συνέντευξη γίνεται αναφορά και στους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Στην αυριανή πορεία χίλιοι άνθρωποι θα φορέσουν ένα κόκκινο καπέλο». Η Μπέουχελ ωστόσο αναφέρει πως το συγκεκριμένο καπέλο πλέον δεν μπορεί να το φορά. «Το φοράω τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί εκ των προτέρων να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου. Δέχομαι μίσος από την ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη την ημέρα» ανέφερε.

Ingeborg Beugel: Πώς αντέδρασε το Twitter στο «αντίο» της στην Ελλάδα

Η είδηση, πάντως, ότι η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ingeborg Beugel, φεύγει από την Ελλάδα δεν πέρασε στα ψιλά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά tweet χρηστών για την Ολλανδή δημοσιογράφο.

https://twitter.com/andrianopoulos4/status/1460952744177586177?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/MaMaMiaMerStr/status/1461046312124698627?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA