Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος είναι ένας άρτια λειτουργικός ΑμεΑ, που βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο πλευρό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον ξεχωριστό αυτό επισκέπτη που τον συνόδευσε στις προγραμματισμένες του συσκέψεις, σύστησε στους συμμετέχοντες ο πρωθυπουργός. Ο 26χρονος Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Επιτρέψτε μου, καταρχάς, να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις. Έχουμε, σήμερα, μαζί μας τον Κωνσταντίνο. Όπως ίσως ξέρετε, χθες ήταν η DUOday. Είναι μία μέρα, στην οποία άτομα με ειδικές δεξιότητες έρχονται σε δημόσιους φορείς για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, καθώς ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολίτες μας σαν τον Κωνσταντίνο, να έχουν τη δυνατότητα, τελικά, να εργαστούν. Οπότε σήμερα ανοίξαμε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στον Κωνσταντίνο και στη μητέρα του που έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί του κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών και πως «σήμερα θα παρακολουθήσει όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα για τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη συνέχεια».

Ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό και κατά την τακτική μηνιαία συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στον 26χρονο, μάλιστα, αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του Duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει σαν στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας. Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος ευχαρίστησε την Άντα Σταματάτου για τη συμβολή της στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA