Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αυστηρό τόνο η ελληνική πλευρά «απαντά» για μία ακόμα φορά στην Τουρκία, η οποία υποκριτικά υποστηρίζει ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η ίδια δυναμιτίζει με τις ενέργειές της όλα όσα υποστηρίζει ότι προασπίζεται.

Χαρακτηριστικά ελληνικές πηγές της ανώτατης διπλωματίας έλεγαν ότι «αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές. 

Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Χωνέψτε τον ρόλο-κλειδί που παίζει η Τουρκία

Από τουρκικής πλευράς, υπήρξε απάντηση δια του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια ανέφερε: «Οι προσπάθειες της Ελλάδας που αδυνατεί να χωνέψει τον ρόλο-κλειδί της Τουρκίας στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και στον περίγυρο της, να ανταγωνιστεί σε κάθε θέμα την Τουρκία, να στήσει τεχνητές αντιτουρκικές συμμαχίες, όπως και η προτίμηση της στην ένταση αντί της συνεργασίας, είναι μάταιες προσπάθειες. Την Ελλάδα που από την μια μιλά για διάλογο και από την άλλη καθημερινά κάνει προβοκατόρικες και εχθρικές δηλώσεις για την Τουρκία, την προσκαλούμε στην κοινή λογική, την τιμιότητα και την ειλικρίνεια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA