Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμός επικρατεί στην κοινωνία για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,7% ενώ αποτυπώθηκε η άποψη των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για το αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: «Χρεοκοπήσατε τη ΔΕΗ» - «Εσείς την ξεπουλήσατε», απαντά ο Τσίπρας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco και στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%. Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ25 3,1%, η Χρυσή Αυγή 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, άλλο κόμμα 2,6% και αναποφάσιστοι 12,8%.

Για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες, το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ντέρμπι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Για τον νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ και στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%. Στη συνέχεια ο Χάρης Καστανίδης παίρνει ποσοστο 3% όπως και ο Παύλος Γερουλάνος ενώ 2% παίρνει ο Παύλος Χρηστίδης.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ

Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA