Μενού
  • Α-
  • Α+

Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρος και Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχαν στην ίδια εκπομπή αλλά χωρίς να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους! Το ιδιότυπο debate «στήθηκε» στο Mega όπου στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη εμφανίστηκαν οι τρεις εκ των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Μπορώ να προσφέρω ανανέωση, ενότητα και προοπτική

«Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να ανανεωθεί η ηγεσία της παράταξης, αλλά και η εκλογική της βάση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλες τις γενιές, «γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα ζει ένα δικομματισμό όπου η κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά λάθη, τα οποία η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αναδείξει.

Πρέπει η γενιά μου να ηγηθεί μιας προσπάθειας ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, γι’ αυτό και είμαι άλλωστε υποψήφιος και αυτός είναι ο στόχος μου» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορώ να προσφέρω ανανέωση, ενότητα και προοπτική» πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι θα τον βοηθήσει η εμπειρία του από το Ευρωκοινοβούλιο. «Ο τόπος έχει ανάγκη ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» πρόσθεσε.

Λοβέρδος: Ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι στη Βουλή

«Εγώ απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. 11 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες. Δεν κάνω διάκριση. Τι ψήφισες στο ’19, τι ψήφισες το ’15, τι ψήφισες το ’12. Τι ψήφισες στο δημοψήφισμα. Δεν με ενδιαφέρει. Τώρα, δες είμαστε 6, ίσοι άνθρωποι, δες ποιος είναι αυτός που πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα αλλά και το χώρο του και έλα. Όταν κάναμε το 2004 την ελεύθερη επιλογή έτσι στοχεύαμε. Δεν λέγαμε να έρθουν να μας ψηφίσουν μόνο οι δικοί μας. Λέγαμε να έρθει και από ένα άλλο κόμμα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις φήμες για παρασκηνιακή κινητοποίηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας την καλοδέχεται με ενθουσιασμό. «Διότι αυξάνεται η συμμετοχή άρα προοιωνίζεται κάτι καλύτερο για τις βουλευτικές εκλογές και δεύτερον γιατί διαλύονται οι κομματικοί μηχανισμοί. Η συμμετοχή διαλύει τους μηχανισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες που θα κληθούν να επιλέξουν το νέο ηγέτη του κόμματος. «Ηγέτης ο οποίος αντί να κάνει κάτι τη Δευτέρα, το κάνει μετά από πέντε μήνες, εμένα με αποσταθεροποιεί και με αποσυντονίζει και πρέπει ο πολίτης να προσέξει. Αν υπάρχει τέτοιος υποψήφιος, που να υποψιάζεται ότι είναι αναβλητικός να μην τον προτιμήσει» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει ο νέος πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται στη Βουλή. «Πρέπει να είσαι βουλευτής, πρέπει να είσαι στις 6 του μηνός εκεί» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Παπανδρέου: Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά

«Το παρελθόν είναι διδάγματα, αλλά το μέλλον είναι που πρέπει να φτιάξουμε» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι εγγυάται για «ένα κόμμα συμμετοχικό, δημοκρατικό, ανοιχτό».

«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ανάγκη, ενός νέου κόμματος που θα ακούει τη φωνή του πολίτη. Θα αξιοποιούμε την κοινωνική σοφία, την οποία δεν αξιοποιούμε σήμερα, δηλαδή τους κοινωνικούς εταίρους, τους εργαζόμενους τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τα επιμελητήρια» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα δεν αξιοποιούν τη γνώση που έχει η κοινωνία.

«Τα πανεπιστήμιά μας, τους νέους μας για να διαμορφώσουν πολιτική και βεβαίως και τον ίδιο τον πολίτη. Να έχει δικαίωμα λόγου. Υπάρχει αίσθηση και στην κοινωνία ότι δεν ακουγόμαστε, δεν μας προσέχουν, δεν μας σέβονται. Πιστεύω λοιπόν σε ένα πολύ ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Το έχω αποδείξει και στο παρελθόν όταν ανοίξαμε αυτή την ίδια τη διαδικασία, τη συμμετοχική» πρόσθεσε.

«Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει και σημαντικό ρόλο και διεθνώς. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια φωνή στη διεθνή σκακιέρα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, όπου βεβαίως και κομματικά θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στους Σοσιαλιστές».

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος είναι στην καρδιά μας, είναι μέρος των συμβόλων μας. Αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε αλλά βεβαίως πρέπει να τα νοηματοδοτήσουμε, να δώσουμε νέο οξυγόνο, νέες προτάσεις και ιδέες» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου για τα σύμβολα και το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA