Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή ήταν η απάντηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στην... άστοχη δήλωση του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στη Βουλή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε την Τουρκία πιο «κοσμικό κράτος» σε σχέση με την Ελλάδα! Η αντιμετώπιση του ζητήματος που άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άμεση με την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει λόγο για τραγικό ισχυρισμό και απαράδεκτη θέση!

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: «Όχι σε lockdown και επιβολή επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους»

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης οργισμένος απάντησε πως «...είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία, αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση». Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «απαράδεκτη»!.

Πήγε να τον καλύψει ο Κατρούγκαλος 

Η συνέχεια έφερε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να προσπαθεί να να μαζέψει τα ασυμμάζευτα: «...άλλο ήθελε να πει ο Ζεϊμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους. Προφανώς και η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος».

Πάντως, το κακό είχε ήδη γίνει από την αρχική τοποθέτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, όπου όπως ανέφερε: «...η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα». Και επιχειρηματολόγησε επ' αυτού λέγοντας ότι στην Τουρκία τα μαθήματα δεν ξεκινάνε ποτέ με προσευχή. 

«Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν είναι. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι», είπε και ακολούθησε ένταση. Πάντως, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τα... μάζεψε, λέγοντας: «Καθ' υπερβολή συνέκρινα τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας με την Τουρκία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA