Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που πάνω από την Ευρώπη πλανάται ένα γενικευμένο lockdown και στη χώρα μας τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πάρει ακραία μέτρα, τύπου lockdown. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε για μία ακόμα φορά ότι «δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία – δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: «Όχι σε lockdown και επιβολή επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και έτσι αποφασίζουμε μέτρα, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι αυτό όπου χρειαστεί ενισχύουμε με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Εξήγησε, επίσης, ότι η επίταξη των ιδιωτών γιατρών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ συμπληρώνοντας πως «σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα είναι στη διάθεση του δημόσιου τομέα οτιδήποτε χρειάζεται, δεν έχει παρατηρηθεί άρνηση του ιδιωτικού τομέα». Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα που θα πιέσουν για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών ο Γιάννης Οικονόμου ότι «σε αυτή τη φάση αυτά είναι τα μέτρα σε ό,τι αφορά στην δυνατότητα του πώς εργάζεται και κυκλοφορεί και σε ό,τι αφορά την έμμεση πίεση για το πώς θα θεωρείται κάποιος εμβολιασμένος όπως ισχύει για τους άνω των 60 ετών».

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας πως «είπαμε ότι μετά τους υγειονομικούς όπου ήταν απόλυτη ανάγκη να γίνει η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν έχει να προσθέσει περισσότερα γι’ αυτό και καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσία γιατί θεωρήθηκε και εκεί και εδώ ότι έχει ζητήματα και σε ό,τι αφορά τις συνέπειες και σε ό,τι θα σου προσέφερε».

Τέλος αναφερόμενος στις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι χώροι της εκκλησίας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Μετά την έκκληση της Ιεράς Συνόδου η κυβέρνηση νομοθέτησε το μέτρο για rapid test στους μη εμβολιασμένους. Εκεί η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της και η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της. Προφανώς και θα υπάρχουν έλεγχοι όπως γίνεται δειγματοληπτικά όπου έχουν επιβληθεί μέτρα. Ο έλεγχος θα γίνεται έξω από τους ναούς δειγματοληπτικά τη δουλειά της και η εκκλησία θα φροντίσει να τιμήσει την οδηγία αυτή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA