ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/11/2021 10:44

Εκλογή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης IPU

Η κυρία Κεφαλογιάννη εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ως εκπρόσωπος της γεωπολιτικής ομάδας 12plus, η οποία περιλαμβάνει βουλευτές από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκλογή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης IPU
Όλγα Κεφαλογιάννη (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στην Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) της Διαβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union – IPU) εξελέγη τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 η βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη τη Ελβετίας. Ιδρύθηκε το 1889 και σήμερα αριθμεί 179 χώρες-μέλη και 13 συνδεδεμένα μέλη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ως εκπρόσωπος της γεωπολιτικής ομάδας 12plus, η οποία περιλαμβάνει βουλευτές από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Σημειώνεται ότι από το 2019 η κυρία Κεφαλογιάννη έχει τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην IPU.

Σκοπός της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης είναι η προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, η υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και η εδραίωση των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Ένωση παρακολουθεί θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1890 και συμμετέχει στις εργασίες της με πενταμελή διακομματική αντιπροσωπεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) επιβλέπει θέματα διοίκησης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και κάνει εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο (Governing Council) για διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων από εθνικά κοινοβούλια ή περιφερειακές κοινοβουλευτικές συνελεύσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά και αιτήσεων των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Μεταξύ άλλων, προτείνει επίσης το ετήσιο πρόγραμμα εργασιών και τον προϋπολογισμό της IPU.

Στην εισήγησή της κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι σε μία περίοδο πιεστικών προκλήσεων παγκόσμιας κλίμακας όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και η μετάβαση στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, ο ρόλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί να γίνει ακόμα πιο χρήσιμος. Διαβεβαίωσε επίσης τα μέλη της γεωπολιτικής ομάδας 12plus, ότι πρόθεσή της είναι να υπηρετήσει τους στόχους της Ένωσης με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ