Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν από μερικές μέρες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου αποφάσισε να λειτουργήσει περίπου ως…troll του διαδικτύου, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά από τον Δεκέμβριο του 2019 ως τωρινή και αντιπαραβάλλοντας την εικόνα με τους θανάτους λόγω κορονοϊού. Και μπορεί να διαψεύστηκε γρήγορα ως προς το ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε…τουρισμό το Σαββατοκύριακο, ετοιμάζεται, όμως, να βγει και πάλι εκτός Μαξίμου το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης στην Washington Post: Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά

Έτσι, σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη, καθώς ο νομός είναι η βασική εστία του project της ενεργειακής μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης. Το πρωί της μέρας, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, θα έχει την ευκαιρία για μια εκτενή συζήτηση με τους φορείς της πόλης. Μαζί του θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης κ.α. 

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή που ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό ήταν το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει το συνεδρίου της 3ης Δεκεμβρίου, το οποίο θα γίνει αύριο, Σάββατο στα Γιάννενα. Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάστηκαν τις εναλλακτικές Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων για το προσυνέδριο και επελέγη η πόλη της Ηπείρου, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει έναν διάλογο με νέους ανθρώπους. Την προηγούμενη μέρα, το βράδυ της Παρασκευής, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωϋσή Ελισάφ, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και την τοπική ΝΟΔΕ, σε μια προσπάθεια να «ζεστάνει» τον κομματικό μηχανισμό, ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει μόνο με την παρουσία εμβολιασμένων. 

Παράλληλα, στον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου είναι και επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιστιαία της Εύβοιας, στις 10 Δεκεμβρίου, για την πρώτη διαβούλευση του σχεδίου ανοικοδόμησης της περιοχής που εκπονεί η επιτροπή Μπένου με τους πυρόπληκτους πολίτες. Μάλιστα, πριν τα Χριστούγεννα και εκτός των ημερών που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής (16-17 Δεκεμβρίου), ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει ακόμα μια μετάβαση εκτός τειχών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA