Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: Δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμό τους σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο testing που γίνεται στους μαθητές και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να κλείσουν τα σχολεία - Τι ανέφερε για το bulling στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (πηγή: Eurokinissi)
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (πηγή: Eurokinissi)

Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο να κλείσουν και φέτος τα σχολεία και να συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως τόνισε δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι αυτό το ενδεχόμενο ενώ αναφέρθηκε το testing που γίνεται στα σχολεία και τα μέτρα που υπάρχουν για τους μαθητές.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για την συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Με την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου τάχθηκε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Για το bullying στα σχολεία

Σχολιάζοντας τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά σχολικής βίας η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρά περιστατικά που προβληματίζουν τους πάντες. «Υπάρχουν λύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Πολλές από αυτές τις πράξεις είναι αξιόποινες. Εφαρμόζεται αμέσως η νομοθεσία και πρέπει να επιλαμβάνονται τα όργανα της Τάξης» είπε και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο έχει εισαχθεί σε όλα τα σχολεία το μάθημα των δεξιοτήτων που περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τον τρόπο αντιμετώπισης και αποφυγής αυτών των καταστάσεων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκη Κεραμέως #Σχολεία #Μαθητές #Self Test #τηλεκπαίδευση #Bullying

Best of Internet