ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/11/2021 13:15

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε εθελούσια έξοδο εργαζομένων στην Αυγή

Πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας «Αυγή» το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε εθελούσια έξοδο εργαζομένων στην Αυγή
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας «Αυγή» το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και σημαντικό οικονομικό κίνητρο για όσους αποφασίσουν να ενταχθούν, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Όταν ο Νίκος Δένδιας σήκωσε τη Βουλή «στο πόδι» με τη... Μποτσουάνα για τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος του προγράμματος «είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το πρόγραμμα απηχεί τον αναγκαίο σεβασμό στους εργαζόμενους και αναγνωρίζει την προσφορά τους στην εφημερίδα. Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»:

«Η ΑΥΓΗ από το 1952 μάχεται για την ενημέρωση. Σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία και την χώρα στάθηκε όρθια, αναδεικνύοντας την πραγματικότητα, παλεύοντας για τα δίκαια του λαού από την θέση της Αριστεράς, πρωτοστατώντας στους κοινωνικούς αγώνες. Για να παραμείνει όρθια χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες. Άντεξε σε χαλεπούς καιρούς και απέκρουσε τις επιθέσεις εναντίον της, ενώ μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της από τη Χούντα, επανήλθε συμμετέχοντας από την πλευρά της στους αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ΑΥΓΗ δεν είχε ποτέ προνομιακές διαφημιστικές απολαβές από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν έλαβε θαλασσοδάνεια με "αέρα" όπως άλλοι όμιλοι του ενημερωτικού χώρου, έλαβε ψίχουλα από τις "Λίστες Πέτσα" εν αντιθέσει με λαθρόβια μέσα ενημέρωσης που είναι εκλεκτά του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε και παραμένει ανέκαθεν πιστός στην αρχή της διαχείρισης των οικονομικών του με άξονα την διαφάνεια. Στηρίχθηκε και στηρίζεται μόνο στην κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές των μελών του, δεν έλαβε ποτέ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που δάνεισαν με σχεδόν 300 εκατομμύρια την ΝΔ, αποπλήρωσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δανείων του.

Η πολυετής κρίση στον Τύπο, η αρχή της οποίας τοποθετείται ακόμα και πριν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επέφερε βαριά πλήγματα στην ΑΥΓΗ. Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς στάθηκε όρθια. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, δημιουργούν εκ νέου συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Για τους λόγους αυτούς, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας, το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στην ΑΥΓΗ.

Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Στόχος είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η ΑΥΓΗ επέλεξε να μην αξιοποιήσει ουδεμία από τις αντεργατικές προβλέψεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν.

Το πρόγραμμα απηχεί τον αναγκαίο σεβασμό στους εργαζόμενους και αναγνωρίζει την προσφορά τους στην εφημερίδα. Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της.

Η ΑΥΓΗ, η εφημερίδα της Αριστεράς, πρέπει να μείνει ζωντανή και να ισχυροποιηθεί. Είναι ζήτημα πολυφωνίας, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ