Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αδωνις Γεωργιάδης: Πολιτικά δύσκολος αλλά ηθικά σωστός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60

«Οσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Για ηθικά και εθνικά ορθή απόφαση με στόχο την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος από τη Βουλή στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατόπιν συνεννόησης με τους επιστήμονες ότι η προστασία των πολιτών είναι σημαντικότερη από το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει το επίμαχο μέτρο.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο των 100 ευρώ - «Πυρά» από την αντιπολίτευση

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος. Η απόφαση δεν είναι πολιτικά εύκολη και βολική. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος. Είναι δύσκολη πολιτικά απόφαση. Όμως, όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε έχουμε ένα 4ο κύμα που έχει οδηγήσει σε ΜΕΘ και δυστυχώς σε θάνατο κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών και από αυτούς οι 95% ανεμβολίαστοι. «Προσπάθησε η κυβέρνηση και έδωσε απαιτούμενο χρόνο για να εμβολιαστούν; Ναι. Έγιναν καμπάνιες μίλησαν ιατροί, κόμματα εκπομπές και τα πάντα. Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα των ανθρώπων παραμένουν ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο θα λέγαμε “πρόβλημά τους”. Δεν θα εμβολιάζονταν, θα πέθαιναν κατά χιλιάδες και εμείς θα νίπταμε τα χέρια μας για να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή η οδός είναι ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός. Να πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος για να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, τις οικογένειές τους από το πένθος και το ΕΣΥ από την ασφυκτική πίεση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα υψηλά ποσοστά θανάτων που εμφανίζει η Ελλάδα συγκριτικά με χώρες με αντίστοιχα ποσοστά εμβολιασμών, ο Υπουργός Ανάπτυξης, την απέρριψε υποστηρίζοντας πως στη Βόρεια Ευρώπη οι άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%-100%, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι στο 65%.

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση που πήραμε. Οι επιστήμονες μας έδωσαν όλα τα δεδομένα . Η μετάλλαξη δημιουργεί νέες συνθήκες και απαιτείται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο lockdown και δεν αντέχει να μην απολαμβάνουν οι ασθενείς υπηρεσίες υγείας επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης κι απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης του μέτρου στη Βουλή, κατέληξε: «Εδώ θα φανεί ποιος είναι για να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ποιος για να ψαρεύει ψήφους».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άδωνις Γεωργιάδης #υποχρεωτικός εμβολιασμός #Κορονοϊός #Lockdown

Best of Internet