Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήρθε στις ζωές των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας κι ο Αδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ως γενναία και δύσκολη απόφαση την οποία κλήθηκε να πάρει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μιλήσει στη Βουλή την Τετάρτη για το νέο μέτρο. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει lockdown, καθώς «δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν ένα νέο lockdown», ενώ πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη έχει ήδη φτάσει στη τσέπη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τα νέα μέτρα

Σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους 60+ πολίτες, σημείωσε ότι το 95% που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 ετών, εκ των οποίων το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Ο υπουργός δήλωσε ότι το μέτρο δεν είναι τιμωρητικό και μάλιστα είπε αναφερόμενος στο πολιτικό κόστος που μπορεί να έχει το μέτρο πως: «δεν πειράζει αν δε μας ψηφίσουν, τουλάχιστον ας σωθούν».

Ανέφερε επίσης ότι το νέο μέτρο είχε ήδη αποτέλεσμα καθώς έως τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης είχαν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων 10 ημερών για ανάλογα ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών να είναι 2.600. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το συμφέρον της πατρίδας είναι να φύγει η πανδημία από την Ελλάδα και πως το μόνο πλάνο που υπάρχει στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA