Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξουσιοδότηση στον Θάνο Πλεύρη να επεκτείνει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού από όσους έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/1961 και σε όσους συμπληρώσουν την ηλικία των 60 ετών ενόσω είναι σε ισχύ το μέτρο, παρέχει νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας στη σχετική τροπολογία, που ψηφίζεται σήμερα (1/12) στη Βουλή

Διαβάστε ακόμη: Αγρια κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για σχολεία και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πρακτικά, δεδομένου ότι τη λήξη ισχύος του μέτρου, αποφασίζει ο υπουργός Υγείας και όλη τη διάρκεια ισχύος του μέτρου, όποιος συμπληρώνει τα 60 έτη θα πρέπει να εμβολιαστεί σε χρονικό διάστημα που θα ορίζει το Υπουργείο, σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας την οποία υπέβαλε για την τροπολογία η Ελληνική Λύση με τον ισχυρισμό του περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής. Υπέρ τάχθηκε μόνο η Ελληνική Λύση, παρών δήλωσαν  ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25,  διαφώνησαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής,  ενώ από η διαδικασία απείχε το ΚΚΕ.

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να «χαϊδεύει τους αντιεμβολιαστές» εξαπέλυσε ο Θάνος Πλεύρης με αφορμή την επιλογή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με «παρών». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA