Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε γενικό lockdown» τόνισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Live News» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, σημειώνοντας πως «η κοκορομαχία των κομμάτων για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν έχει καμία σημασία, όταν ο κορονοϊός σκοτώνει και δημιουργεί δράματα, ειδικά για τους άνω των 60 ετών».

«Οι 95% που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών και η απόφαση για την υποχρεωτικότητα δεν πάρθηκε εύκολα από την κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας για την απόφαση της υποχρεωτικότητας ότι «κρίθηκε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τους πολίτες, ενώ η εμφάνιση της μετάλλαξης Oμικρον δημιουργούσε δυνητικά κινδύνους στο μέλλον που θέλουμε να προλάβουμε».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε ζωές και αν αυτές οι περίπου 3.000 ζωές, που θα σωθούν με αυτό το μέτρο, κοστίζουν 100 ευρώ» συμπλήρωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπεύθυνοι και οι σοβαροί» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το μέτρο της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στην επιβράβευση των νέων για τον εμβολιασμό, όπως αντιδρά και τώρα.

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε να προβλέψει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πληθυσμού, ωστόσο επανέλαβε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε γενικό lockdown».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA