Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δυσανεξία στην αλήθεια και πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων με πληροφορίες που αποδείχθηκαν fake news, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέρρευσε ήδη απαξιώνοντας και την ουσία της πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής. 

Aναλυτικά τα μέλη της ΝΔ στην Εξεταστική σχολιάζουν τα έξης:

«Oλόκληρο το αφήγημα πάνω στο οποίο έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ, κατέρρευσε μετά τη δημόσια συγγνώμη του εκλογικού αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου προς την εταιρία Opinion Poll.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην αλήθεια.  Τη στιγμή που οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, η ανασκευαστική δήλωση του Ηλία Νικολακόπουλου ότι η Opinion Poll είναι μέλος της ΣΕΔΕΑ, σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά που καλείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει:

  • Γιατί ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής χωρίς να έχει διασταυρώσει  πληροφορίες που αποδείχθηκαν fake news;
  • Από πότε η στοχοποίηση αντικαθιστά την έρευνα;

Ο εκλογικός αναλυτής, δήλωσε πως η παλαιότερη δήλωσή του ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα «αφού η εν λόγω εταιρείας είχε γίνει, λίγους μήνες πριν, μέλος του ΣΕΔΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάγεται πλέον στον εσωτερικό έλεγχο που έχουν καθιερώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανασκευάσω την ανακριβή πληροφορία και να δηλώσω ότι δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό συκοφάντησης ή μείωσης της υπόληψης και της αξιοπιστίας του Ζαχαρία Ζούπη και της εταιρείας Opinion Poll και κανένα σκοπό πρόσκλησης της όποιας ζημίας στην συγκεκριμένη Εταιρεία Δημοσκοπήσεων».

Από εκείνη τη δήλωση του κ. Νικολακόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ευθέως τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll και ζήτησε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.

Με βάση αυτή την αμφισβήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στη βουλή, «προκειμένου να ερευνηθούν τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν χρήματα στα ΜΜΕ για την κάλυψη των αναγκών της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοϊό αλλά και τις εξελίξεις με την εταιρία OpinionPoll. Είναι προφανές ότι χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιθέσεις του έπεσαν στο κενό όπως και η ουσία της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο εχθρός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τελικά είναι η αλήθεια».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτίθενται στην αυτογελοιοποίηση

Σε υψηλούς τόνους απάντησαν στις αιχμές των βουλευτών της ΝΔ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις καμπάνιες ενημέρωσης έναντι του κορονοϊού  και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, καταλογίζοντας τους πανικό και σχολιάζοντας ότι με τους ισχυρισμούς τους εκτίθενται στην αυτογελοιοποίηση.

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή έχει ως εξής:        

«Η Ν.Δ. είτε τελεί υπό πλήρη πανικό, είτε δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει και τι λέει.  Με όλη μας την συμπάθεια προς τους συναδέλφους βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η επιτροπή διερευνά το σκάνδαλο της κρατικής χρηματοδότησης της τάξης των 270.000€. με απευθείας ανάθεση στον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή και όχι εάν η εταιρία είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ ή όχι.

Τα μέλη της πλειοψηφίας στην εξεταστική, αντί να γίνονται αυτόκλητοι υπερασπιστές της εταιρίας την οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν, στην εξώδικη αντιδικία της με τον κ. Νικολακόπουλο, ας μας απαντήσουν καλύτερα γιατί η Ν.Δ. αρνήθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 2/6/2021 για την δημοσκόπηση της 31-5-21. 

Η άρνηση αυτή, η πρωτοφανής αφωνία του ιδιοκτήτη της ελεγχόμενης εταιρίας καθώς και του  αρμοδίου υπουργείου ψηφιακής Διακυβέρνησης για όσα κατηγορούνται δημόσια, αποδεικνύουν ότι το Μαξίμου έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του, γι αυτό και οι  βουλευτές της Ν.Δ. έχουν εντολή για συγκάλυψη. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, αρνήθηκαν εκτός των άλλων και την κλήση του κ. Διαμαντή στην Εξεταστική.  Με τις φαιδρές ανακοινώσεις στις οποίες καταφεύγουν, εκτός από το να προδίδουν την αγωνία τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται στην αυτογελοιοποίηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA