Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι – Τι συζήτησαν

Με τον Διάδοχο του Θρόνου του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που επισφραγίστηκε κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2020 και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος - ΗΑΕ, καθώς και της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Τονίστηκε, επίσης, η κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Διάδοχο του Θρόνου του Αμπου Ντάμπι για την εθνική εορτή των ΗΑΕ που φέτος εορτάζουν την πεντηκονταετία από την ίδρυσή τους (“The Year 50”) και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο Διάδοχος του Θρόνου του Αμπου Ντάμπι αποδέχθηκε και οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Τηλεφωνική επικοινωνία #Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Best of Internet