ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/12/2021 20:20

Τσιάρας: Παράταση ισχύος έως το τέλος του 2022 στους πίνακες διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή τη σχετική τροπολογία, με στόχο την πρόσληψη επιπλέον 129 δικαστικών υπαλλήλων - Τι ανέφερε ο υπουργός στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Τσιάρας: Παράταση ισχύος έως το τέλος του 2022 στους πίνακες διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Τροπολογία με την οποία θα παραταθεί η ισχύς των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσίαρας.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι: «θα παρατείνουμε την ισχύ των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων από την 1Κ του 2017, την 2K του 2017 και την 8Κ του 2017, τις 31/12/2022, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε 129 επιπλέον δικαστικούς υπαλλήλους».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου σχετικά με τα επιμορφωτικά προγράμματα των δικαστών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως εξετάζει το αν θα περιλαμβάνεται στον υπηρεσιακό φάκελο του δικαστικού λειτουργού το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης των σεμιναρίων.

Νωρίτερα το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια διατήρησαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ