Μενού
  • Α-
  • Α+

Τροπολογία με την οποία θα παραταθεί η ισχύς των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσίαρας.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι: «θα παρατείνουμε την ισχύ των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων από την 1Κ του 2017, την 2K του 2017 και την 8Κ του 2017, τις 31/12/2022, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε 129 επιπλέον δικαστικούς υπαλλήλους».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου σχετικά με τα επιμορφωτικά προγράμματα των δικαστών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως  εξετάζει το αν θα περιλαμβάνεται στον υπηρεσιακό φάκελο του δικαστικού λειτουργού το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης των σεμιναρίων.

Νωρίτερα το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια διατήρησαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA