Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση στις κάλπες για τις εκλογές νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με όσα γίνονται, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 150.000 ενώ εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αγγίξει τις 300.000. Σημειώνεται ότι το 2017 είχαν ψηφίσει 212.000 άνθρωποι. Σε πολλά εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα σχηματίζονται ουρές και θεωρείται πιθανό να δοθεί παράταση στη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Αυστραλία - Πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι εκλογές σε όλη τη χώρα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς προβλήματα, ενώ τα «816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) έχουν ανοίξει και λειτουργούν. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Στην κάλπη στην Αυστραλία, σε σύνολο 108 ψήφων, πρώτος ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα γύρω στις 9 μ.μ., εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή τριών πρώτων υποψηφίων.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι δηλώσεις των έξι υποψηφίων με τα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Κάνουμε μια ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας»

«Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία», ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε: «Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη δημοκρατία μας η δημοκρατική παράσταση και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας και δύναμη ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. «Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα, πηγαίνετε να ψηφίσετε, η Αλλαγή είσαι εσύ», πρόσθεσε.

«Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο», σημείωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA