Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στέλνει μηνύματα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν πάνω από 270.000 πολίτες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, την ολική επαναφορά του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή. 

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter βάφτηκε στο πράσινο του ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος... ανέτειλε

Γι' αυτό τώρα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μελετήσουν κατά πόσο κάποιοι από τους ψηφοφόρους θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι η πολιτική που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να μην τους εκφράζει. Βέβαια, μέχρι τις εθνικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αλλά όλα δείχνουν πως «το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ», έτοιμο να πάρει πίσω αρκετούς από τους ψηφοφόρους που ανήκουν στον χώρο των κεντρώων. 

Σε κάθε περίπτωση, η τράπουλα μετά και τις 12 Δεκεμβρίου - οπότε θα έχουμε οριστικά τον νέο πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής - θα ανακατευτεί και Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν με διαφορετικά δεδομένα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι κυβερνητικά στελέχη δήλωναν για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ότι «είναι θετικό γεγονός η μαζική συμμετοχή», χωρίς να θέλου να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA