Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση και πόλεμο ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε στην Εξεταστική Επιτροπή, η κατάθεση του προέδρου του ΙΦΕΤ και μέλους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την καμπάνια του εμβολιασμού, Δημήτρη Πανταζή, ενώ οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχαν από τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων καταγγέλλοντας θεσμική εκτροπή.

Διαβάστε ακόμη: Πιστοποιητικό νόσησης: Περιθώριο 3+1 μήνες για εμβολιασμό μετά τη λήξη του

 

Με δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή, επισήμαναν πως στην κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο,  με αποτέλεσμα να χαλάσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει σε αδιέξοδο τους βουλευτές του, οι οποίοι όπως τους κατηγορούν κατέφυγαν στα fake news και ένα κακοστημένο σόου. «Οι απαντήσεις του μάρτυρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας τον Αύγουστο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αμηχανία και οδήγησε σε “αφωνία” τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέλεξαν να μην θέσουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά προσχήματα», σχολίασαν οι γαλάζιοι βουλευτές.

 

Κατά τους ίδιους η στάση αυτή απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως «η μοναδική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η αναζήτηση της αλήθειας. Μπροστά στην κατάρρευση του οικοδομήματος που έστησαν πάνω σε fake news, δε διστάζουν  να προκαλέσουν τεχνητή ένταση για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση να έρχονται αντιμέτωποι με το ηχηρό “άδειασμα” από στέλεχος δική τους επιλογής σε θέση ευθύνης. Στα πυροτεχνήματα και κακοστημένα σόου, η απάντηση της ΝΔ είναι σταθερή: Όλα στο φως».

Στον αντίποδα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, κατήγγειλαν θεσμική εκτροπή και νέες μεθοδεύσεις. «Σήμερα η ΝΔ έφτασε στο ακραίο σημείο να παραβιάσει ακόμη και δική της απόφαση που προέβλεπε να καλέσουν για μάρτυρα  τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, υπεύθυνο για την παραλαβή του έργου. Αντ’ αυτού έστειλαν ένα μέλος αντί για τον Πρόεδρο, και μάλιστα άλλης επιτροπής με διαφορετικό αντικείμενο. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση απέχοντας από την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA