Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι κρατούνται ΜΕΘ «καβάτζα» για VIP ασθενείς, με τον υπουργό να ζητεί την παρέμβαση της δικαιοσύνης για διασπορά fake news. «Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, είμαι εξοργισμένος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Παγώνη για καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: Συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου - Είναι ντροπή

«Το να λέει ότι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί κρατούν κλίνες για να έχουν επώνυμοι είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό, έχω συντάξει αναφορά αξιόποινων πράξεων και ζητώ να κινηθεί η δικαιοσύνη. Καταθέτω σε λίγη ώρα την αναφορά αξιόποινων πράξεων» συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πλεύρης.

Κι εξήγησε: «Υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ μοιρασμένες σε covid και non covid.  Αν κάποιος ασθενής χρειάζεται ΜΕΘ και στο νοσοκομείο ΜΕΘ δεν υπάρχει, ενδέχεται να μην μπορεί να μετακινηθεί λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας, να μην υπάρχει τμήμα αντίστοιχο με την πάθηση του εκεί που υπάρχει ΜΕΘ, να μην μπορεί να μετακινηθεί τόσο μακριά, και να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας ήδη από χθες διέψευσε τις σχετικές αναφορές για μην ύπαρξη κενών κλινών ΜΕΘ για VIP. Μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha τόνισε ότι «Αυτό το οποίο ειπώθηκε για την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ- και το λέω όσο πιο ήρεμα μπορώ να το πω- είναι ελεεινό ψεύδος. Για να γίνει αυτή τη στιγμή μια μεταφορά σε κλίνη ΜΕΘ ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Οταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κενή κλίνη ΜΕΘ και ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι ένα περιστατικό πρέπει να μπει σε κλίνη ΜΕΘ, το ανεβάζει στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και γίνεται αποδοχή από νοσοκομείο το οποίο έχει κενή κλίνη, όπου και εκεί γιατρός πάλι κρίνει ότι πρέπει να εισέλθει στην κλίνη ΜΕΘ. Άρα αυτός που κατήγγειλε ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP, στην πραγματικότητα κατηγορεί γιατρούς που αυτή τη στιγμή δίνουν αγώνα. Είναι ψευδέστατο και επειδή εγώ δεν θα σταθώ μόνο στο ψεύδος, οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA