Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αναστολή χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στους λογαριασμούς ρεύματος για 5 μήνες, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στη Βουλή, παρέχοντας επιπλέον μικρή ελάφρυνση στους καταναλωτές έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Η ρύθμιση ορίζει ότι για κατανάλωση από 1/11/2021 μέχρι και 31/3/2022 αναστέλλεται η χρέωση Υ.Κ.Ω στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η σχετική προθεσμία μπορεί είτε να παραταθεί είτε να συντμηθεί με υπουργική απόφαση.

Φυσικό αέριο

Επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα των προμηθευτών φυσικού αερίου να εξοφλήσουν σε 4 δόσεις προς τους Διαχειριστές Δικτύου Διανομής, τα ποσά που αντιστοιχούν στους οικιακούς πελάτες τους, για την περίοδο κατανάλωσης από 1/11/2021 έως και 31/12/2021. Αντίστοιχα, οι προμηθευτές επιμερίζουν προς είσπραξη στους λογαριασμούς κατανάλωσης τις σχετικές χρεώσεις των οικιακών καταναλωτών, που αφορούν την ίδια περίοδο κατανάλωσης, ανεξάρτητα της σύναψης ή μη διακανονισμού εξόφλησης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρμογή του μέτρου, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα περιλαμβάνουν τη σχετική χρέωση ΥΚΩ στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αντίστοιχων πελατών. Το ποσό το οποίο δεν χρεώνεται καταχωρίζεται σε ειδικό πεδίο του λογαριασμού με σημείωση περί της αναστολής καταβολής χρεώσεων. Οι χρεώσεις ΥΚΩ που αντιστοιχούν στην περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου αναμένεται να εξοφληθούν όταν θα αποκλιμακωθούν οι τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και αξιολογώντας τις ανάγκες του σχετικού ειδικού λογαριασμού. 

Ο χρόνος και ο τρόπος εξόφλησης θα καθοριστούν με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε εδώ όλη την τροπολογία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA