Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με 110.000 ραντεβού για εμβόλια πρώτης και τρίτης δόσης ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Οπως τόνισε ο ίδιος, ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι. «Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ακόμη: Lockdown από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για όσους άνω των 60 δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου - Τα μέτρα

Στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τόνισε ότι - μετά την ανακοίνωση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών - υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες

Αυξημένη είναι και η προσέλευση των πολιτών, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους 6 στους 3 μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν τους πολίτες από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA