Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πλεύρης στη Βουλή: Ο Γιαννάκος θα λογοδοτήσει και θα ζητήσει συγγνώμη για τις VIP ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στη Βουλή την αναφορά αξιόποινων πράξεων που κατέθεσε στον Εισαγγελέα για τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP ΜΕΘ.

Πηγή: APimages, shutterstock
Πηγή: APimages, shutterstock

Την κατάθεση αναφοράς αξιόποινων πράξεων στον Εισαγγελέα μετά τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, πως κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για VIP πρόσωπα, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Είμαι οργισμένος. Να μας κάνετε όση κριτική θέλετε για το αν έχουμε ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ομως η καταγγελία Γιαννάκου είναι προσβλητική. Χαρακτηρίζει εγκληματία τον υπουργό, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας ότι η διαχείριση των ΜΕΘ γίνεται από ειδική και διαφανή πλατφόρμα.

Ο υπουργός ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Εισαγγελέα και ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους: «Εγώ δεν λέω όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Πήγα εγώ στον εισαγγελέα και να πάει τώρα ο κ. Γιαννάκος να τα αποδείξει. Στο τέλος ο κ. Γιαννάκος θα ζητήσει συγγνώμη από όλους. Θα λογοδοτήσει».

Όσον αφορά στη ρύθμιση της υπό ψήφιση τροπολογίας για το επίδομα μισού μισθού σε υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να το λάβουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή ακόμα κι αν είχαν παράσχει τις εργασίες τους κατά το 2021. Αντιθέτως, όπως είπε, αναλογικό του χρόνου εργασίας τους επίδομα, θα λάβουν όσοι άρουν την αναστολή με εμβολιασμό.

Η αναφορά Πλεύρη στον Αρειο Πάγο

Image
Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΜΕΘ #Θάνος Πλεύρης #Μιχάλης Γιαννάκος #εισαγγελέας

Best of Internet