Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει η Ελλάδα στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου «Belharra» κάνει λόγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα όπως επισημένεται έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες και σύντομα οι συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς ψήφιση.

Διαβάστε ακόμη: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για πώληση τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ανέφερε πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισεκ. δολαρίων, αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «η απόφαση της Κυβερνήσεως να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου “Belh@rra” είναι ειλημμένη. Όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι Συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς Ψήφιση».

Το βράδυ της Παρασκευής, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε πράσινο φως στην πιθανή πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών, εισερχόμενη σε ανταγωνισμό με τη Γαλλία, που σύναψε τον Σεπτέμβριο προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση τριών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισεκ. δολαρίων, πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες μετά την υπογραφή στο Παρίσι από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρόμοιας συμφωνίας, η οποία μένει να οριστικοποιηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA