Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μαξιμιλιανός

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας, μια σύντομη σύσταση: κάθε μέρα θα σας γράφω απλά και κατανοητά ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της πολιτικής, του επιχειρείν και των media. Θα σας τα λέω όπως τα μαθαίνω και, να ξέρετε ότι οι πληροφοριοδότες της στήλης είναι άνθρωποι τσεκαρισμένοι. Ξεκινάμε... 

Ο βιαστικός εκπρόσωπος

Πριν καλά-καλά πάει στην Ιερά Σύνοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάποιοι επιχείρησαν να τορπιλίσουν την επίσκεψή του. Και επειδή δεν πιστεύω στην τύχη ή στις συμπτώσεις, μου βρωμάει πολύ ο τρόπος που σηκώθηκε το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 κληρικών. Για να μην έχετε κενά, το θέμα το ανέδειξε περίπου ως τελειωμένο η «Καθημερινή». Τελειωμένο δεν ήταν ποτέ, βέβαια. Ίσως ένας άνθρωπος κοντά στον Αρχιεπίσκοπο να βιάστηκε κάπως παραπάνω, ίσως παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του εξαιτίας της καλής σχέσης Μαξίμου-Μονής Πετράκη. Τα λέω καλά κύριε Εκπρόσωπε; Θέμα μονιμοποίησης των 4.000 δεν υπάρχει, λοιπόν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Δεν εξετάστηκε και ποτέ σοβαρά. Αφήστε, δε, που ορισμένοι και μέσα στο Μαξίμου έβγαλαν φλύκταινες. Είπαμε, να βάλει πλάτη το Μαξίμου στον Ιερώνυμο, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε πλάτη, αλλά ποτέ δεν ήλεγξε την Ιεραρχία, αλλά μέχρις ενός σημείου. 

Η απαραίτητη Ντόρα

Πριν από αρκετά χρόνια, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και της είπε ότι δεν θα γίνει υπουργός, μιας και ήταν μέλος της οικογένειας. Και μετά το είπε και σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. Η πολιτική, όμως, έχει γυρίσματα και στελέχη σαν την Ντόρα δεν θα βρει εύκολα ο πρόεδρος Κυριάκος. Το έχει καταλάβει, άλλωστε, και ο ίδιος ψάχνοντας να βρει ικανό κουμανταδόρο για την Κοινοβουλευτική Ομάδα εδώ και δυόμιση χρόνια.

Κάπως έτσι, επιστρατεύτηκε η Ντόρα και προ τριών εβδομάδων εκλήθη στο Μαξίμου, όπου και της προτάθηκε να είναι σύνδεσμος του Μαξίμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Η ίδια ήταν παλιά και διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου επί Μητσοτάκη και, επίσης, βουλευτής από το 1993, με διάλειμμα την περίοδο της δημαρχίας της. Θα βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, παρέα με τον φίλο του προέδρου Κυριάκου Μιχάλη Μπεκίρη και όποτε υπάρχει πρόβλημα θα το λέει στον Κυριάκο ή στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ποιος θα αμφισβητήσει, άλλωστε, την πρόσβαση που έχει. 

Παπανδρέου κατά Παπανδρέου

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σκηνικό περιήλθε σε γνώση μου για τα όσα γίνονται στο παρασκήνιο της οικογένειας Παπανδρέου. Διότι, μπορεί ο Αντρίκος να στήριξε τον Γιώργο, αλλά ο Νίκος Παπανδρέου στήριξε Ανδρουλάκη, αν και για λόγους τακτ το έκανε διακριτικά. Μαθαίνω, όμως, ότι, όταν άκουσε τις υπόνοιες του αδερφού του περί νοθείας, φρόντισε με τη σειρά του να διαμηνύσει ότι, αν δεν ανασκευάσει, τότε θα αναγκαστεί και αυτός να κάνει…αποδεκτό ένα από τα δεκάδες αιτήματα για συνέντευξη που είχε αυτές τις μέρες και να μιλήσει ανοιχτά και εφ’ όλης της ύλης. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα έκανε καλό σε κανέναν. 

Στο σφυρί

Γνωστό ίδρυμα, όχι συστημική τράπεζα, έχει αποφασίσει να βγάλει στο σφυρί πολύ γνωστά στούντιο, από τα οποία βγαίνουν πασίγνωστες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός; Ο οφειλέτης, πάντως, δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει και πολλά για να το ανατρέψει όντας…κλεισμένος στην Εντατική του «Υγεία» επί πολύ καιρό. 

Τελευταίο ποτό πριν τη νίκη

Τι κάνει ένας πολιτικός λίγο πριν κερδίσει τη μεγαλύτερή του μάχη, ως τώρα; Δεν ξέρω για τους άλλους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, το βράδυ του Σαββάτου ήπιε ένα ποτό στο στέκι του Μαντζάρου 3, των φίλων της στήλης Βαγγέλη Πιττερού και Γιάννη Μαρτάτου, στο Κολωνάκι. Μαζί του ήταν και στενοί συνεργάτες του: ο επί του Τύπου Βαγγέλης Τσόγκας, η εκπρόσωπος στην ΕΔΕΚΑΠ Μάρα Κουκουδάκη, ο Παναγιώτης Βλάχος κ.α. 

Η εκπαίδευση της Άννας-Μαρίας

Είναι γνωστό σε όσους είμαστε κοντά στο Μαξίμου ότι η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή θα έχει αποχωρήσει ως τον Μάρτιο για να αναλάβει καθήκοντα πρέσβεως στη Ρώμη. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, έχει αναλάβει και την…εκπαίδευση της διαδόχου της. Μιλάω για την Άννα-Μαρία Μπούρα, η οποία πλέον συμμετέχει στα ταξίδια του πρωθυπουργού και…κρατάει σημειώσεις. Πήγε στο Ισραήλ και τη Ρωσία, θα πάει και στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα και ήδη έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών, με δεδομένη και την εμπειρία της ως επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Το κατόρθωμά της, πάντως, θα είναι να καταφέρει να επιβιώσει στο Μαξίμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA